Leta i den här bloggen

tisdag 12 februari 2019

Välkomna på årsmöte den 12 mars

Åren rullar på och nu är det dags för årsmöte igen.

Den 12 mars kl. 18.00 hålls Årsmöte med Norsjöbygdens Berättare i Vuxenskolans lokaler på Storgatan 50, Norsjö

Förutom sedvanliga årsmötesförhandlingar, så bjuds ni på kaffe och någon form av underhållning  ( Inte klarlagt i vilken form ännu). Valen är förberedda. 

Här nedan kommer en sammanfattning av verksamheten under 2018 sammanställd av sekreteraren: 
Under år 2018 har NB haft några berättarevenemang.  I Kniplogen Bjursele hade den 3 juni Erik Eriksson bördig från Pjäsörn en föreläsning om Gunter Wallraff ( med vilken han f.ö. är personligt bekant.)  Föreläsningen handlade om G.Wallraffs arbete med att dokumentera s.k. gästarbetare i Tyskland och deras synnerligen anmärkningsvärda arbetsförhållande som de utsattes för. Erik E. berättade även om sin kommande bok "En amatörvärldsförbättrares memoarer" en bok som nu är ganska klar för utgivning. 
I Dahlbergsgården Bastutjärn, hade Cecilia Bjursell bördig från Kwavisträsk en föreläsning om sin avhandling gällande Eskil Gimerus bok"Röster som tystnat." 

 I Bjursele den 21 september var det förhandsvisning av dokumentärfilmen om författaren Stieg Larsson, vilken i sin barndom hade en viss anknytning till Bjursele och Moggliden. Från NB medverkade Anna Hansson och berättade om sitt arbete med att få fram information om Stieg Larssons uppväxt i trakten.

 I Norsjö bibliotek den 24 september var det ett berättarcafé med temat " Fotbollen i Norsjöbygden."  Detta lockade många åhörare, och ett flertal f.d. fotbollsspelare medverkade  med att berätta om mer eller mindre dråpliga situationer, under den epok då nästan varje by inom kommunen hade ett eget fotbollslag.
NB har också införskaffat en modern filmutrustning och hoppas att kunna dokumentera en del företeelser till eftervärlden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar